moje knjige Energija moc življenja, Bioenergija in drugacnost življenja, Potovanje duše in Zdaj dani se v moji duši
moje knjige Energija moc življenja, Bioenergija in drugacnost življenja, Potovanje duše in Zdaj dani se v moji duši
moje knjige Energija moc življenja, Bioenergija in drugacnost življenja, Potovanje duše in Zdaj dani se v moji duši
bioenergija radiestezija diagnostika zdravljenje medicina alternativna komplementarna
bioenergoterapevt Štefan Titan Tropovci 02 5391737
bioenergetik Štefan Titan
(02)539 17 37
ZNANJE
in
ČLANKI

ARITMIJA POSLEDICA BLOKADE 10. MOŽGANSKEGA ŽIVCA VAGUSA

Ne obsojajmo  holesterol

Tokrat bom opozoril na vzroke, vedno bolj pogosto prisotne  težave, ki jo imenujemo ARITMIJA, ali nihajoč tlak, ki je pri sedenju ali ležanju lahko nenormalno visok, povzroča pa ga blokada možganskega živca,  VAGUSA.
Za lažje razumevanje bom najprej na kratko opisal 10, možganski živec VAGUS.
To je najpomembnejši možganski živec in glavni del parasimpatičnega avtonomnega živčevja.
Vagus je najdaljši in najbolj razvejani lobanjski živec, ki izvira iz meduli omblogate ( del možganskega debla) poteka skozi vrat in prsi v trebuh in s svojimi vejami oživčuje, številne pomembne telesne organe, med drugim grlo, žrelo, sapnik, pljuča, srce, žleze, žile (posebej žile nog in rok) in velik del prebavil. Vagus deluje na organe tako, da s pomočjo sproščanja acetilholina oži bronhije, upočasni srčni utrip, pospešuje in regulira izločanje želodčne kisline in sokov trebušne slinavke, spodbuja in uravnava delovanje žolčnika, skrbi za ritmično  krčenej mišic, ki potiskajo hrano skozi prebavila, uravnava prekrvavitev, (vpliva na krčenje in širjenje žil, kar povečuje prekrvavitev) in izločanje določennih hormonov. Pri okvari tega živca, pride do številnih težav, naj navedem najpogostejše.
Povečuje želodčno kislino, vpliva na izločanje sokov trebušne slinavke, zmanjšuje žolčno tekočino, otežuje požiranje, povzroča suhi kašel, otežuje dihanje, povzroča zaprtje, vrtoglavico, pospešeno bitje srca  in še druge teževe. Ker sem se odločil, da se bom tokrat osredotočil le na  vpliv vagusa na srčni utrip, bom nekatere druge težave, ki se dogajajo zaradi okvare debla malih možganov in s tem živca vagusa  spregledal.
Nad hrbtnim mozgom ( območje vratnih vreten) leži 7,5 cm dolg snop živčnih celic in vlaken, ki povezujejo podaljšek hrbtnega mozga z drugimi deli možganov  imenujemo ga  možgansko deblo. Sestavljeno je iz treh glavnih delov, medule oblongate, ponsa in medmožganov. Po sredini možganskega debla poteka kanal, ki se v ponosu in medmožganih razširi in se spremeni v četrti ventrikel (možgansko votlino) po katerem se pretaka cerebrospinalna tekočina.
V meduli oblogati so med drugim tudi vitalni centri, skupine živčnih celic, ki sodelujejo pri avtomatičnem uravnavanju srčnega utripa, dihanja, krvnega tlaka in seveda tudi prebave. Podatke o teh funkcijah medula oblongata pošilja in dobiva po 10. možganskem živcu vagusu.
Če pride do poškodbe vagusa, se po navadi poškodujeta tudi 9. in 11. možganski živec, ( akcesorni) ki oživčujeta nekatere dele mišic vratu in hrbta, obračalko glave, ( atlas ali nosač) drugo in tretje vratno vreteno, ter veliko trikotno trapezno mišico. Poškodba teh živcev povzroči oslabelost ali ohromelost teh mišic. Posledice so sesedanje vratu, bolečine v zatilju, motni vid, kašlanje, bolečine v ramenih, bolečina pri srcu in pod levim rebernim lokom, mrzle roke in vrtoglavica. Za lažje in bolj logično razumevanje povezave med aritmijo in okvaro vratnega dela hrbtenice je pomembno, da omenim kanal, ki teče po sredini možganskega debla, ki se v ponosu in medmožgani razširi in se spremeni v četrti ventrikel in medulo oblogato, kjer so med drugim tudi vitalni centri skupine živčnih celic, ki sodelujejo pri avtomatičnem uravnavanju srčnega utripa, dihanja, krvnega tlaka in prebave, podatke pa dobivajo in naprej pošiljajo po vagosu.
Za še lažje razumevanje nastajanja aritmije, ki jo povzroča okvara vratnega dela hrbtenice, bom razčlenil elemente, ki vplivajo na aritmijo in preko katerih prihaja do bolezenskih znakov, a jih največkrat pripisujemo povečanemu holesterolu in srčno-žilnim napakam, pri tovrstni aritmiji pa sodelujejo možganski ventrikli.
Možganski ventrikli so votline oziroma prekati možganov. enaki so tudi v srcu.
Možgani imajo štiri ventrikle, po enega v vsaki polobli, ki tvori velike možgane. Tretji je v središču možganov, nad možganskim deblom, četrti pa leži med možganskim deblom in malimi možgani.
Vsi prekati so napolnjeni s cerebrospinalno tekočino in so med seboj povezani z vodo, tako, da lahko med njimi tekočina nemoteno kroži.
Srce ima le dva prekata, to sta, spodnji črpalni votlini, ki dobivata kri iz preddvorov in jo porivata ali črpata v pljuča in druge dele telesa.
Ker je srce preko živca vagusa, povezano z možgani, ki krmilijo delovanje dihanja, krvnega obtoka in prebave, je pomembno, da je pretok signalov tega živca do sinosnega vozla ( v srcu) prost in nemoten.
Sinosni vozel je naravni spodbujevalec srčnega utripa. Sestavlja ga snop mišičnih celic, leži pa v steni desnega preddvora. Te celice oddajajo električne impulze, ki sprožajo krčenje srca, na kar pa vplivajo različne hormonske snovi in  nemotena dejavnost živčevja. Če pride do motnje delovanja omenjenih faktorjev zaradi blokade živca vagusa se spremeni frekvenca oddajanja impulzov, ter povzroči upočasnjeni ali pospešeni ritem bitja srca, kar se izraža v obliki visokega krvnega tlaka in pulza, ki nastaja pri sedenju ali ležanju ( debel zglavnik, leženje napol sede)

KAKO NAJPOGOSTEJE PRIDE DO POŠKODBE VAGUSA?
Okvara vagusa lahko nastane zaradi meningitisa,( klopnega ali virusnega) poškodba možganov, poškodba vratnih vretenc, oslabitev vratnih mišic, kar povzroča sesedanje ali krivljenje vratnega dela hrbtenice, osteoporoza je naj pogostejši povzročitelj aritmije, prometne nesreče, pri katerih pride do premika vratnih vreten, prisilna večurna pripognjena drža, ( računalniki, televizija) premalo gibanja, dolgotrajno sedenje v prisilnem položaju. ( šivilje, frizerke šoferji, pisarniški uslužbenci itd)

KDAJ SE ARITMIJA POJAVLJA, ČE GRE ZA OKVARO VAGUSA?
Najpogosteje je aritmija povezana s poškodbo vratnega dela hrbtenice ali sesedanjem in krivljenjem. Pojavlja se v ležečem ali sedečem položaju, redko ali nikoli pri obremenitvi. To dokazuje tudi EKG pregled, ki pri obremenitvah ne pokaže nobenih ali zelo nizka odstopanja od normale tlaka in pulza.
Bolniki, ki imajo okvaro vratnega dela hrbtenice dobivajo napade največkrat ponoči, še posebej, če ležijo na pol sede, ali uporabljajo trde in nepravilno oblikovane ortopetske vzglavnike. Med 1. in 2. uro ponoči pa tisti, ki spijo na kozmičnih sevanjih, ki dolgoročno povzročajo okvaro debla malih možganov in anusa. Aritmijo povezano z omenjeno okvaro spremlja glavobol, vrtoglavica, težko dihanje, zbadanje pod levim rebernim lokom in pri srcu. Tlak naraste nenormalno visoko, ki pa čez čas, če se gibljemo spet pade na normalo. Če nam tlak narašča ponoči ali ob dolgotrajnem sedenju, EKG pa ob preiskavi ne pokaže sprememb v srcu ali ožilju je nujno opraviti preizkave glede fibrilacije.
Fibrilacija je lokalizirano spontano hitro krčenje posameznih mišic, kar nam pokaže EMG (elektrokardiogram).
Fibrilacije srčne mišice se navadno pojavljajo po okvari, blokadi ali poškodbi živca, ki mišico oživčuje, zaradi česar postane prizadeta mišica šibka. Ta šibkost povzroči prekinitev širjenja živčnih impulzov skozi mišično steno srčne votline. Posledica tega je, da se srčna votlina ne krči več kot ena sama enota, ampak v hitrem in nepravilnem ritmu.
Žal v novejšem času vse pogosteje in brez razloga, za vsak povečan tlak obsojamo povečan holesterol,
kar ne drži, saj nobena prava znanstvena študija tega ne potrjuje. Teorijo, da je holesterol samo škodljiv, bi kaj hitro zavrgli, če bi pri tem upoštevali, da je holesterol osnovna substanca za vse življensko potrebne hormone, ki regulirajo vitamine, beljakovine in elektrolite. Holesterol je  temelj steroid-hormona kortisol. Je osnovna substanca ženskega in moškega hormona, odgovornega za vitalnost, gradnjo kosti, mišic, ter regulacijo spanja. Je pomemben za urejanje elektrolitov, tvorbo vitamina D. Zato ga ne bi smeli kar tako pavšalno obsojati, kot povzročitelja visokega tlaka in možganske kapi ter ga na silo zmanjševati. Več uspehov bomo imeli in prej bomo uspeli preprečevati aretmijo, če pozornost preusmerimo v prizadetosti možganskega živca vagusa.
Da ne bom izpadel kot neuk, moram priznati, da obstaja tudi aritmija zaradi zamašitve koronarnih arterij,  ali okvare srčnih ventriklov, toda ta oblika aritmije se pojavlja pri obremenitvi in jo EKG registrira. Povzročitelji te vrste aritmije, pa so, povečano število trigliceridov, ki se vežejo na krvno plazmo in se oblikujejo kot krvni strdki, le ti pa  zamašijo žile.

KAJ STORITI, DA  PRITISK IN PULZ OBLAŽIMO?
Ker vagus deluje tudi na dihala, otežuje dihanje, ponavadi bolniki, ki težje dihajo uporabljajo debele, trde ali celo dvojne zglavnike, kar še otežuje stanje, saj prav v takem položaju pritisnemo na že prizadeti vrat, kar tlak in pulz še bolj dvigne. Zato priporočam, da najprej naredimo EKG, če ta ne pokaže sprememb, je treba opraviti še EMG, ki pa bo gotovo pokazal motnje. Če je prizadeto srce ali ožilje je brezpogojno potrebno jemati zdravila ali zdraviti z naravnimi antibiotiki, kot so česen, čebula in ovseni čaj. Če pa je aritmija posledično povezana z okvaro vratnega dela hrbtenice, ki vpliva na nepravilno delovanje vagusa, pa predlagam.
Spanje na trebuhu, brez zglavnika, ali uporablati mehki zglavnik. Ležanje na desno stran in s primerno mehkim zglavnikom, ki ga lahko prilagodimo kot oporo vratu, če  spimo na hrbtu pa prav tako priporočam mehki zglavnik.
V kolikor  se prebujamo med eno in tretjo uro ponoči, ko je druga faza spanja, čutimo težave, slabosti ali bolečine, je treba pregledati ležišče, ker je v tem primeru glava in vrat  gotovo  izpostavljen kozmičnim sevanje. V tem primeru je obvezno poiskati zdravo mesto. Ne priporočam raznih vložkov, ker ti nič ne pomagajo in so le predmet trgovine.
Tlak in pulz si merimo trikrat na dan in to zjutraj, takoj ko vstanemo iz postelje, opoldne in zvečer,  ko v nerodnem ležečem, ali polležečem položaju gledamo televizijo. Tisti, ki dosti sedijo, pa takrat,( če je možno) ko začne boleti glava in se pojavi napetost v prsnem košu in zbadanje pri srcu. Tlak si merimo vsaj deset dni in si zapisujemo rezultate. Če pride do povečanega tlaka ponoči med ležanjem je dobro, da se najprej obrnemo na trebuh, zglavnik odstranimo, glavo naslonimo na roke, močno stegnemo noge, tako ležimo deset, do petnajst minut in nato ponovno zmerimo tlak. Če ta pada ali se umirja, čutimo olajšanje, zato  nadaljujemo v položaju, če ne pa vzamemo zdravilo ali poiščimo zdravniško pomoč.
Za odpravljanje te vrste aritmije predlagam masažo vratnih vretenc, ki lahko bistveno olajšajo težave,
telovadbo, veliko gibanja in pravilno držo, tako v postelji, kot pri sedenju. Naj opozorim, da se za tovrstne terapije, po možnosti nebi izvajale elektro šok terapija, temveč ročne masaže, s katerimi delujemo direktno na členke in diske.
Ker je najpogostejši vzrok aritmije hrbtenica,( vratni del) sem se osredotočil le na tovrstno  obliko aritmije, s tem pa ni rečeno, da niso možni tudi drugi vzroki, ki pa jih ugotovim s pregledom.
Da sem prepričan v svoje ugotovitve, kažejo številni primeri ozdravitve, ali izboljšanja stanja po mojem pregledu in pozneje bioterapevtskih terapijah. Žal pa kljub številnim rezultatom, dokazom in prepričevanjem, le redki zdravniki poskušajo stvar razvozlati in v tovrstne ugotovitve verjamejo. Večina  se raje odloči za predpisovanje zdravil, ki pa bolezensko stanje ne odpravijo.
Aritmija, ki jo povzroča okvara vagusa ni nevarna za infarkt,  pri bolnikih pa povzroča  paniko, strah, dolgoročno pa tudi okvaro srca in ožilja.
Kako lahko sami ugotovite vzrok aritmije, zaradi okvare vagusa.
Zjutraj ležite do petnejst minut na pol sede  nato vstanite, izmerite tlak in preverite višino.
Drugo jutro ležite petnajst minut na trebuhu, brez zglavnika , močno zravnani, potem si  izmerite tlak in, če bo tlak normalen je vzrok v okvari vagusa.
Za čiščenje in krepitev žil pa priporočam, rdečo čebulo, česen in ovseni čaj.
SEČNA KISLINA NADLEDVIČNE ŽLEZE IN ADRENALIN JETRA JETRA PROSTATA MOŽGANSKI ŽIVCI OKVARE MOŽGANSKEGA DEBLA HOLESTEROL ENDOKRINE ŽLEZE ELEKTROSMOG HIPOTALAMUS GLIVICE IN KANDIDA ENDOKRINE ŽLEZE IN ČAKRE ŠKODLJIVA SEVANJA KOZMIČNA IN ZEMELJSKA SEVANJA BOLEČINE V KOLENIH OSTEOMALACIJA BIORITEM HIPOGLIKEMIJA ARITMIJA NEPLODNOST OSTEOPOROZA
moje knjige Energija moc življenja, Bioenergija in drugacnost življenja, Potovanje duše in Zdaj dani se v moji duši
Prvi dve moji knjigi sta razprodani. Ostele knjige si lahko naročite v založbi Litera, ali pri založbi Pivec.
Modne ročne ure in magnetni zdravilni nakit za njo in za njega!
moje knjige Energija moc življenja, Bioenergija in drugacnost življenja, Potovanje duše in Zdaj dani se v moji duši
[ČLANEK O SEČNI KISLINI] [ČLANEK O NADLEDVIČNI ŽLEZI] [ĆLANEK O JETRIH] [ČLANEK O JETRIH] [ČLANEK O PROSTATI] [ČLANEK O MOŽGANSKIH ŽIVCIH] [ČLANEK O OKVARI MOŽGANSKEGA DEBLA] [ČLANEK O HOLESTEROLU] [ČLANEK O ENDOKRINIH ŽLEZAH] [ČLANEK O ELEKTROSMOGU] [ČLANEK O HIPOTALAMUSU] [ČLANEK O GLIVICAH IN KANDIDI] [ČLANEK O ENDOKRINIH ŽLEZAH] [ČLANEK O ŠKODLJIVIH SEVANJIH] [ČLANEK O KOZMIČNIH IN ZEMELJSKIH SEVANJIH] [ČLANEK O BOLEČINAH V KOLENIH] [ČLANEK O OSTEOMALACIJI] [ČLANEK O BIORITMU] [ČLANEK O HIPOGLIKEMIJI] [ČLANEK O ARITMIJI] [ČLANEK O NEPLODNOSTI] [ČLANEK O OSTEOPOROZI]
Magnetni zdravilni nakit, ki ga lahko kupite v internetni trgovini ZV ARS.
moje knjige Energija moc življenja, Bioenergija in drugacnost življenja, Potovanje duše in Zdaj dani se v moji duši
Vsi članki so avtorsko delo, objavljeno po različnih medijih.

Vsako nepooblaščeno kopiranje, ali navajnje dela, ali celotnega besedila, pomeni kršenje Zakona o avtorskih pravicah in bo kazensko preganjano, če ga objavljate brez poprejšnjega dogovora z avtorjem.