Luskavica

JETRA, ČUVAJ NAŠEGA ZDRAVJA

Ker so članki v prilogi Vesnika prostorsko omejeni, se pač trudim po svojih najboljših močeh, da vam v kar najbolj zgoščeni obliki povem čim več uporabnega. Kar pa žal ne omogoča poglobljenih komentarjev. Ravno zaradi tega je prišlo do manjše napake v prejšnjem prispevku in sicer, da naj kopanje opravite enkrat tedensko, namakanje nog in razkužitev rok pa vsak dan po navodilu, kot je zapisano.
Za tokratno objavo sem med številnimi vprašanji izbral eno od gospoda Karčija iz Goričkega, ki mi je tako opisal svoje težave. Pravi, da ima luskavico in povečana jetra. Zdravnik ga je pri pregledu zmerjal z pijancem. Svetoval mu je naj čim prej neha piti, čeprav pravi da sam sploh ne uživa alkoholnih pijač. Ker mu zdravnik ni verjel, je še naprej vztrajal pri svoji ugotovitvi.

V tolažbo gospodu Karčiju naj napišem, da smo vsi le ljudje, zato smo lahko seveda tudi zmotljivi. Toda pri diagnozi bolezni si tega ne smemo privoščiti, ker nas to lahko zavede in zdravljenje usmerimo zaradi napake v napačno smer.
Ker je luskavica po nekaterih pojmovanjih kožna bolezen, se je lotevaja navadno dermatologi, ki zdravijo že samo posledico bolezni, vzrok pa zanemarijo. Vzrok nastanka in razvoja luskavice pa se skriva prav v nepravilnem delovanju jeter. Torej, glavni vzrok vseh težav na koži so jetra, zato bi se tej bolezni morali postaviti po robu hepatologi, infektologi in šele na koncu dermatologi.

V našem življenju obstaja vedno več rizičnih faktorjev, ki vplivajo na delovanje, obliko in vpliv jeter, ter prebavil. Najpogostejši rizični faktorji so kemikalije (škropiva), umetna gnojila, umetna barvila in aditivi uporabljena v prehrani, alkohol, nikotin, kofein, tablete (posebej če se uporabljajo v nekontroliranih količinah)… Zraven omenjenih faktorjev pa na delovanje in obliko jeter vplivajo še zlatenica, hepatitis, salmonelna zastrupitev, žolčni kamni, dedne težave… Vedno bolj pogosto pa opažam, da na spremembo delovanja in obliko jeter vplivajo tudi patogene cone. To so križišče kozmičnih sevanj, ki so najbolj močna v času med eno in tretjo uro ponoči, ko se odvija druga faza spanja in počivajo vsi organi. Svojo dejavnost tedaj organi zmanjšajo v tem času tudi za polovico.

Kot je razvidno iz zapisanega, obstaja ogromno potencialnih vzrokov, ki lahko vplivajo na spremembo jeter. Jetra opravljajo številne naloge, ki so za telo življenjsko pomembne. Vseh ne morem omeniti, ker bi porabil enostavno preveč prostora v časopisu, se bom pa omejil le na nekaj, ki se nam zdijo pomembne.
V njih nastajajo pomembne beljakovine za krvno plazmo. Med njimi so najpomembnejše albomini-uravnavajo izmenjavo vode med krvjo in tkivi, komplementi-pomemben za imunski sistem, globin-sestavina hemoglobina. V jetrih nastaja tudi holesterol in posebne beljakovine, ki pomagajo prenašati maščobe po telesu, zbirajo pa tudi glukozo, ki je telesne celice v tistem momentu ne potrebujejo in jo začasno shranijo kot glikogen, tega pa po potrebi potem spet pretvorijo v glukozo. Jetra uravnavajo tudi količino aminokislin v krvi. Najpomembnejše pa je, da jetra iz telesa, preko ledvic, odstranijo iz krvi viške zdravil in strupe, ki se nabirajo v krvi. Jetra absorbirajo snovi, ki jih je treba odstraniti iz krvi, spreminjajo njihovo kemično zgradbo, omogočajo da so le te topne v vodi in jih izločajo z žolčem. Zato za jetra pogosto uporabljamo tudi izraz čistilec telesa ali telesni filter.
Za konkreten primer velja, da če so jetra kakor koli oslabela, vzroke za poškodbe, oz. oslabelost pa sem navedel že prej, pride do tega, da jetra odvečnih snovi predvsem pa strupov s pomočjo žolča ne izločajo v blato, ampak le ti potujejo v krvi po telesu in se začnejo izločati skozi kožo. To povzroča sušenje kože. Ker je koža vedno manj vlažna, elastična vrhnjica, ki je čvrsta zaščitna plast na zunaj z odmrlimi celicami, začne srbeti in se luščiti, kar povzroča poškodbo usnjice, v kateri so žleze lojnice, znojnice, žile, mezgovnice in živci. To povzroča v začetni fazi rdečilo kože, če pa je to dolgotrajno, pa pride do luskavice. Bolj ko kožo mažemo z raznimi mazili, bolj postane koža občutljiva in težave se s tem lahko le še stopnjujejo, ne pa zdravijo.
Ker so v primeru gospoda Karčija jetra vzrok za luskavico, so zato povečana. Če torej, kot pravi, ni vzrok alkohol, bo potrebno čimprej postaviti pravo diagnozo in zdraviti pravi vzrok bolezni, ne pa se samo zadovoljiti z ugotovitvami na pamet.
V drugih primerih lahko ob okvarah na jetrih prihaja zraven luskavice do še drugih bolezni, ki se izražajo kot povečan holesterol v krvi, sladkorna bolezen, vodenika, kožne alergije,… Omenjene bolezni pa povratno vplivajo na izgled, obliko in aktivnost jeter, kar v povezavi privede do prevečkrat postavljenih napačnih diagnoz.

Še morda to. Potrebno je opazovati barvo blata. Če je blato svetle barve, so gotovo prisotne težave z jetri. Pregled jeter je možno opraviti na več načinov in sicer z jetrno biopsijo, z preizkavo jetrne funkcije, ultrazvočnim pregledom in z računalniško tomografijo. Jaz postavim diagnozo z radiestezijsko-bioenergetskim pregledom. Zelo uspešno pa luskavico zdravim tudi sam z bioenergijo.

Upam, da sem vsaj delno odgovoril na vprašanje gospoda Karčija. Vse vas, ki imate podobne težave, pa vabim, da se oglasite na pregled.