Neplodnost

Danes se bomo posvetili vprašanju gospoda Mirka. Sprašuje me, kaj bi lahko bil vzrok za njegovo neplodnost, ki so jo odkrili doktorji.
Vzrokov je lahko kar nekaj. Najvažnejša sta dva. Prvi je morebiten nepozdravljen mumps v mladosti, ali parotitis. Pri tem pride do vnetja mod, kar ima lahko za posledico slabo gibne, ali odmirajoče spermije.
Drugi, v zadnjem času najbolj razširjen, vzrok je gljivica kandidoza (candida avbicans). Ta poleg drugih delov telesa močno deluje tudi na spolovila. Pri ženskah vodi do pojavljanja izcedka v obliki belega toka, srbenje sramnice in pekočo vodo. Pri moških pa vedno pogosteje opažam vnetje prostate, vnetje in bolečine mod, srbenje v predelu glavice na penisu, ter močno znojenje med nogami. Če je obolenje močno razvito, povroča tudi srbenje danke in vnetje hemoroidov. Okužba se prenaša od partnerja, do partnerja, s spolnim odnosom. Zaradi tega pride pri moških do lenosti semenčac, ali celo v primeru akutnega vnetja, do njihovega odmiranja. Zato je zadnje čase vse več moških, ki so pogojno plodni, ali pa imajo težave s spermiji. Vedno pogostejša pa so tudi vnetja prostate.
Za zdravljenje težav priporočam dnevno razkuževanje spolovila in mednožja z domačim jabolčnim kisom. Moški se lahko umivajo v čistem, ženske pa v razredčenem kisu. Tretma naj traja sedem dni, dvakrat na dan (zjutraj in zvečer). Po potrebi pa je potrebno vse, po tednu dni, ponoviti. Terapijo naj obvezno opravita oba partnerja, da se bolezen popolnoma odpravi.
Obstajajo pa tudi učinkovita zdravila. Zato bi bilo dobro obiskati zdravnika, ki bo opravil pregled na vsebnost gljivice.
Sicer pa me lahko za podrobnejša navodila o terapiji pokličete.

Vse ostale, ki imate težave s svojim zdravstvenim stanjem in ne veste, kaj bi lahko bil vzrok za probleme, pa vabim, da me pokličete na (02)539 1737, da vam lahko lažje svetujem.