O posegih na daljavo, osteoartritisu in gljivičnem vnetju

Tokrat bom odgovoril na troje vprašanj. V prvem me gospa Marija sprašuje ali je res da je mogoce neko tvorbo operirati z posegom preko TV aparata in ali je možno diagnoza ne da bi cloveka spoznal, kaj šele videl. Vse to je videla na televiziji, a se ji je zdelo vse skupaj malo prismuknjeno.
Gospa Marija, v cloveški domišljiji je dovoljeno vse. Podzavest sprejema vse tisto, kar zavest odklanja. Tudi sanje so dovoljene in so del naše podzavesti. Zato v sanjah doživljamo tisto cesar v resnici nikoli nismo cutili, niti verjeli. Tako kot so dovoljene sanje, tako so možne tudi laži in prevare. Realisti se takim zadevam smejemo in jih jemljemo kot neokusno burlesko, ki nam kvari našo verodostojnost. Naivci pa, žal, pogosto v tem vidijo možno resnico in rešitev njihovih težav. Vse je relativno. Vse je nemogoce, a hkrati mogoce. V življenju se pogosto soocimo s stvarmi, ki si jih ne moremo razložiti. Oddaje, ki jo je omenila gospa Marija, do sedaj nisem gledal. Sem si jo pa ogledal, da bi lahko komentiral njeno vprašanje. Moram priznati, da sem se naravnost zgrozil med gledanjem oddaje. Prišel sem do zakljucka, zakaj nas zdravstvo in strokovnjaki s podrocja medicine ocenjujejo tako z nezaupanjem kot nas.
Kar se tice operacije z premetavanjem prstov pred kamerami, je to cista pravljica. Diagnoza, ki jo daje zdravilec, pa mora biti vedno konkretna in ne posplošena, kot naprimer, da nekaj vidi v trebušni votlini in misli da bi lahko bilo… Vsak diagnostik vam mora konkretno povedati, kakšna je vaša težava in kakšni so nacini njenega odpravljanja. Nobena voda, ki jo boste pili, vam ne bo pomagala pri zdravljenju hrbtenice, pa naj jo prodajajo po še tako zasoljeni ceni. Kot sem že nekajkrat napisal, visoka cena še ne pomeni, da ste v rokah strokovnjaka. Ti z previsokimi cenami izkorišcajo eno zanimivo lastnost cloveka, ki avtomatsko povezuje visoko ceno z kvaliteto usluge. Pa vendar temu ni tako. Enkrat mi je šef ene velike blagovne znamke, ki je bil pri meni na zdravljenju, razlagal, kako so dobili v prodajo izdelek zelo priznane svetovne znamke, ki ji je namenil zelo nizko ceno v prodaji. Po tednu dni je bila polica še vedno polna. Ko so opravili intervju z kupci, so bili vsi enotnega mnenja, da mora biti nekaj narobe z robo, ker je tako poceni. Pa so dvignili ceno za kar nekajkrat. In zanimivo, ljudje so zaceli množicno kupovati te iste izdelke, ki jih prej ni hotel nihce, ker so se jim zdeli preceneni… Verjamite mi, da vam velikokrat na tak nacin prodajo nicvredno, ali pa vsaj dosti manj vredno robo, ali usluge, ne da bi se tega sploh zavedali.

Preidimo na drugo vprašanje gospe Jožice iz Beltincev, ki pravi da je bila na preiskavah zaradi bolecin v sklepih. V bolnišnici so postavili diagnozo osteoartritis. Doktor pa si ni vzel zadosti casa, da bi ji razložil, kaj je sploh ta bolezen osteoartritis.
Osteoartritis je bolezen sklepov. Toda, prej kot vam bom odgovoril na to, kakšna bolezen je to, kratek predah. To, ali zdravnik specialist bolniku podrobno razloži diagnozo, je odvisno od njegovega casa. Zaradi prezaposlenosti, nimajo casa, da bi vam obširno razlagali, ker v cakalnici caka veliko takšnih bolnikov, kot ste vi. Pa skocimo nazaj k bolezni. Osteoartritis je pogosta bolezen sklepov starejših populacij. Še posebej se rad pojavlja po šestdesetem letu starosti. Veliko bolj pogosto pri ženskah. Lahko pa se pojavi veliko prej zaradi poškodb. Za to boleznijo pogosteje obolevajo debeli ljudje. Pri bolezni pride do degenerativnih sprememb hrustanca, kar najpogosteje povzroca nastajanje osteofitov (kostni izrastki), posebej pogosto v ramenih, kolenih in podplatih. Manj pogosto pa se degerativna sprememba pojavlja v komolcih, zapestju, kolkih, ali gležnjih. S tem pa ni receno, da se ne more pojaviti tudi drugod, kot na primer v hrbtenici. Za osteoartritis ni zdravila. Bolecine lahko lajšate z toplimi obkladki. Najbolj ucinkovita pa je operacija, pri kateri te izrastke odstranijo. Ce ste predebeli, poskušajte shujšati. Razgibavajte sklepe, da vam ne otrdijo. Tudi z bioenergijo te bolezni ni moc pozdraviti, lahko jo le lajšamo, da zmanjšamo bolecino.

V tretjem odgovoru se bom na kratko dotaknil vprašanja, ki ga je postavil gospod, ki se pa ni podpisal. Na anonimna vprašanja sicer nerad odgovarjam, toda zaradi aktualnosti tematike bom tokrat napravil izjemo. Ker mi gospod ni zadosti podrobno opisal simptomov, razen tega da mu zatekajo in ga bolijo moda, se mocno znoji med nogami in ta znoj mocno smrdi, bi sklepal da gre za okužbo z glivico candido albicans. Ta je znana tudi kot moniliaza ali sor. Napada najveckrat žensko nožnico in se med spolnostjo prenaša tudi na moškega.
Najboljše zdravilo za odpravljanje glivic je domaci jabolcni kis. Z kisom si po umivanju razkužite moda in dele med bedroma. Ženskam pa priporocam izpiranje z razredcenim kisom, ali dvakrat na dan z navadnim jogurtom.

Vsa besedila so avtorsko delo in jih je brez privolitve avtorja prepovedano kopirati, citirati, ali kako drugace uporab